Bitkisel Macunlar

Bir çok bitkisel macun satılmasına karşın en önemlileri aşağıda listelenmiştir

 

Kudret Narlı Halileli Bitkisel Karışım basur sorunlarında yardımcı tamamen bitkisel kaşışımlardan üretilen tedaviye yardımcı bir üründür.
İçeriği: Kudret Narı,Bal,Günlük,Kırmızı Kantron,Isırgan,Civan Perçemi,Sarı Halile,At Kestanesinden oşuşmaktadır.
Kullanım Şekli: Sabah-akşam yemeklerden önce bir tatlı kaşığı alınması önerilir.
Uyarı:1-Ürün tamamen Bitkisel bir ürün olup İlaç Değildir.
2-Kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız

 

Epimedium Macun Kullanımı:İlişkiden bir saat önce alınır ve etkisi 48 saate kadar sürebilir. %100 Bitkisel olduğundan herhangi bir yan etkisi bulunmaz. Katkı maddesi ya da kimyasal içermemektedir. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı izniyle üretilmiştir. Uzun süreli ve kaliteli cinsel performans sağlar ve düzenli kullanımla bir çok cinsel problemin giderilmesinde yardımcı olur. Performansını kat kat artırmak isteyenler ya da iktidarsızlık, erken boşalma gibi sorunlar yaşayanlar için hem doğal ve güvenilir oluşuyla, hem de fiyatı ile çok ideal bir üründür.

Ginseng Karışımlı Macun Bitotama İçeriğindeki Ginseng halsizlik,demir etkiskliği ve hafıza üzerine etkilidir
Ambalaj:420 Gr
Ginseng Karışımlı Macun Kullanım Şekli: Tok karna bir çay kaşığı (3-9 gram arasında) alınmalıdır.
Ginseng Bitkisi Hakkında

Latincesi: Amerikan ginsengi için Panax quinquefolius ve Kore ginsengi içinse Panax ginseng’dir. Ginseng’in botanik ismi olan “Panax”, Yunanca “tam iyileşme” anlamına gelen “panacea” kelimesinden türetilmiştir.

Büyük kazık köklü çok yıllık otsu bir bitkidir. 6-8 yaşındaki bitkilerin köklerinin çapı 10 santimetreyi bulmakta olup, beyaz veya kırmızı renklidir. Bitkinin yaşlı etli ve çatallı kökleri, ilaç olarak kullanıldığından, Çin, Japonya, Kore gibi Uzakdoğu ülkelerinde yabani olarak bulunmasının yanı sıra, kültürü (yetiştirilmesi) de yapılmaktadır.

Piyasa şartlarında Sibirya ginsengi olarak adlandırılan Eleuterococcus senticocus, botanik bilimi açısından ginseng cinsi içinde sayılmaz.

Ginseng Kullanıldığı yerler

Bitki ginsenosit adı verilen triterpenik saponositler, panaxosidesitler, panaxatnol, D grubu vitaminler taşımaktadır. Ginseng, Çin tıbbının çok meşhur bir bitkisidir. Bitkinin kan basıncını düzenleyici, kalp kuvvetlendirici, kolestrol seviyesini düşürücü, merkezi sinir sistemini uyarıcı ve özellikle yorgunluğu giderici özelliği vardır. Ayrıca iştah açıcı ve cinsel gücü kuvvetlendirici etkisi bulunmaktadır.

İnsan şekline benzerliği nedeniyle Çince insan bitkisi olarak adlandırılan ginseng in iki farklı çeşidi vardır. Bunlar Asya ginsengi ve Amerikan ginsengidir. Asya ginsengi aynı zamanda Panax ginseng, Çin veya Kore ginsengi, ya da kırmızı ginseng olarak adlandırılır. Panax anlam olarak her şeyi iyileştiren demektir.

Bir başka genel olarak Ginseng olarak bilinen bitki Sibirya ginsengidir (eleuthero). Ancak bu orijinal ginseng sayılmamaktadır zira kökünde “ginsenoit” olarak adlandırılan aktif maddeyi içermemektedir. Ancak sibirya ginseng, faydaları açısından diğer gerçek gınseng tipleri ile benzer iyileştirici özelliklere sahiptir, benzer ginseng yararları sağlar.

Ginseng’in tüm şifalı bitkiler içerisinde en etkili adaptogen (strese karşı direnci artıran bir ajan) olduğu düşünülür.

Ginseng, fiziksel aktiviteleri ve vücut direncini artıran bir bitkidir ve fiziksel ve mental (zihinsel) dayanıklılığı artırır.

Ginseng’in uzun bir süreden beri, özellikle erkeklerin üretkenliğini, erkeklik hormonu (testesteron) ve sperm miktarını, cinsel gücünü ve dolaşım sistemlerini (özellikle prostata karşı) olumlu bir şekilde etkilediği de düşünülmektedir.

Kategori: Bitkisel Macun Tagged with

Ginsengli Bitkisel Bayan Macun

Eylül 13, 2011 tarafından Yorum yapın (Düzenle)

Ginsengli Bayan Macun tamamen bitkisel karışımlardan kadınlar için hazırlanmış bir üründür

Kullanımı:Kullanan kişi Kilolu değil ise sabah ve akşam yemeklerden sonra eger kilo problemi var ise yemeklerden 30dk. Önce 1 tatlı kaşığı olarak alınmalıdır.

Faydaları:Kemik erimesi saç dökülmeleri kansızlık iştahsızlık cinsel isteksizlik kısırlık hallerinde yaşlanmayı durdurucu olarak kullanılır.
Ginseng Nedir

İnsan şekline benzerliği nedeniyle Çince ’ insan bitkisi ‘ olarak adlandırılan ginseng in iki farklı çeşidi vardır. Bunlar Asya ginsengi ve Amerikan ginsengidir. Asya ginsengi aynı zamanda Panax ginseng, Çin veya Kore ginsengi, ya da kırmızı ginseng olarak adlandırılır. Panax anlam olarak her şeyi iyileştiren demektir.

Bir başka genel olarak Ginseng olarak bilinen bitki Sibirya ginsengidir (eleuthero). Ancak bu orijinal ginseng sayılmamaktadır zira kökünde “ginsenoit” olarak adlandırılan aktif maddeyi içermemektedir. Ancak, sibirya ginseng faydaları açısından diğer gerçek gınseng tipleri ile benzer iyileştirici özelliklere sahiptir, benzer ginseng yararları sağlar.

Ginseng kökü 6 yıllık bir yetiştirme süresinden sonra hasat edilir ve tedavi amaçlı kullanılan bitkinin bu bölümüdür.

Ginsengin, bilhassa Asya ginsengi ve Sibirya ginsengi olarak bilinen bitkinin yararlarını anlatan birçok bilimsel çalışma vardır. Ancak, panax ginsengin gücü birçok faktöre bağlıdır, örneğin bu bitkinin gücü yaş ile ilerler- bu bitkinin tam olarak yararları sadece bitkiler konusunda derin bilgi sahibi olan bir kişi tarafından çıkartılabilir. Yanlış ellerde, uzun vadeli kullanım için bu bitki fazla kuvvetli veya fazla uyarıcı olabilir.

Ginseng Yararları

Ginseng güçlü bir genel takviyedir. Beden üzerindeki etkileri lokal değildir ve böylelikle ginsengin yararlarından biri bütün vücudu kuvvetlendirmesi ve bütün vücut sistemlerini dengelenmesine yardımcı olmasıdır. “Adaptojen” insan sağlığı üzerinde ginsengin düzenleyici etkisini izah etmekte kullanılan terimdir. Ancak, hızlı bir şekilde tamirden ziyade zaman içinde yavaşça etki eder. Tam sonuçlarını görmek için birkaç ay kullanmanız gerekir.

Ginsengin diğer kullanımları pek çoktur. Ginseng bütün vücut için toniktir. Vücudun zayıflıklarla mücadelesine yardımcı olur, enerji düzeylerini yükseltir ve atletik performansı artırır.

Bu bitki adrenal çalışmayı destekler ve dolayısıyla zihinsel ve fiziksel stres bağlantılı hastalıkları azaltmada çok etkilidir. Şayet kronik anksiyeteden, yorgunluktan rahatsızsanız veya sıkca stresli koşullara maruzsanız, ginseng baş etme kapasitenizi iyileştirebilir ve dayanıklılık ve gücünüzü artırabilir. Konsantrasyon eksikliğini gidermek için iyi bir yardımcıdır. Strese karşı dayanıklılığı artırır.

Buna ilaveten, ginseng antioksidandır ve vücutta bağışıklık sistemi hücrelerinin sayısını arttıran önemli bir bağışıklık sistemi iyileştiricidir.

Kategori: Bitkisel Macun Tagged with

Ginsengli Bitkisel Çocuk Macunu

Eylül 13, 2011 tarafından Yorum yapın (Düzenle)

Ginsengli Çocuk Macunu tamamen bitkisel karışımlardan çocuklar için gelişime yardımcı olarak üretilmiş bir üründür
Kullanımı: Kullanan çocuk zayıf değil ise sabah ve akşam yemeklerden sonra eger kilo problemi var ise yemeklerden 30dk. Önce 1 tatlı kaşığı olarak alınmalıdır.

Faydaları:Diş ve kemik gelişiminde kilo aldırmada iştah açmada, zeka geliştirmede oldukça faydalı bir üründür çocuklarınızın severek yiyeceği bir üründür.
Uyarılar:1-Ginsengli Çocuk Macunu Bir İlaç Değidir.Bitkisel Besin Takviyesi Özelliği Taşır
2-Kullanmadan önce Doktorunuza Danışınız

Ginseng Hakkında
Kullanıldığı Alanlar
Bitki ginsenosit adı verilen triterpenik saponositler, panaxosidesitler, panaxatnol, D grubu vitaminler taşımaktadır. Ginseng, Çin tıbbının çok meşhur bir bitkisidir. Bitkinin kan basıncını düzenleyici, kalp kuvvetlendirici, kolestrol seviyesini düşürücü, merkezi sinir sistemini uyarıcı ve özellikle yorgunluğu giderici özelliği vardır. Ayrıca iştah açıcı ve cinsel gücü kuvvetlendirici etkisi bulunmaktadır.

KUDRET NARI karışımlı Bitkisel Macun İÇİNDEKİLER ve ETKİLERİ

Kudret Narı: Midevi, yara iyileştirici ve müshil etkileri vardır. Ebegümeci: Sindirim sistemi tahrişlerini önler.
Meyan Kökü (%0,5): Mide ve bağırsak rahatsızlıklarında etkilidir.
Sandolos Sakızı: Gastrit, ülser hastalıklarında, yara iyileştirici olarak kullanılır.
Kantaron: Sinir sistemi yatıştırıcısıdır.
Oğulotu: Sinir sistemini yatıştırır. (Antidepressif)
Kırkkilit: Kan temizleyici ve iltihap gidericidir.
Altın Otu: İltihap giderici ve ödem çözücüdür.
Civan Perçemi: Sindirim sistemi rahatsızlıklarında etkilidir.
Eğir kökü: Gaz söktürücü ve antispazmotiktir.
Biberiye: Hazım sistemini uyarır.
Rezene: Sindirim problemleri ve mide kramplarında faydalıdır.
Kimyon: Mideye faydalıdır.
Polen (% 0,3): Bağırsak sistemini düzenler, vücudu zinde tutar.
Keten Tohumu: Sindirimi hızlandırır.

Yararları
Meyve ve yaprakları, mineral ve vitaminler bakımından zengin olan kudret narı demir, kalsiyum, fosfor ve B vitaminleri içerir. İspat edilmemekle birlikte, yaprak ve köklerinden hazırlanan çözeltinin, hemoroid şişliklerini indirdiği, yapraktan elde edilen çözeltinin öksürük kesici ve ateş düşürücü olduğu, aynı zamanda pürgatif (barsak boşaltıcı) ve antihelmintik (barsak kurtlarına karşı) etkiye sahip olduğu düşünülmektedir. Kadınlarda kısırlık tedavisinde ve karaciğer bozukluklarında iyileştirici olarak kullanılmaktadır. İltihaplı yaraların tedavisinde de yeri olduğuna inanılmaktadır.

Kategori: Bitkisel Macun Tagged with

Nar Ekşili Form Macunu

Eylül 13, 2011 tarafından Yorum yapın (Düzenle)

Nar Ekşili Bitkisel form Macunu nar ekşisi ile bitkisel besinlerin karıştırılmasıyla üretilmiş bir gıda takviyesidir.
Nar Ekşili Bitkisel Form Macunu İçeriği
Nar Ekşisi (%92): İştah kesicidir.*
Sandolos Sakızı: İştah kapatıcıdır.
Anason: Gaz giderici,sindirim kolaylaştırıcıdır..
Ardıç Tohumu: İdrar söktürücü, şeker düşürücüdür.
Biberiye: Gaz giderici, idrar söktürücü,hazım kolaylaştırıcı,yağ parçalayıcıdır.
Defne yaprağı: Formda tutar,hazmı kolaylaştırır.
Keten tohumu: Sindirimi hızlandırır.
Mersin yaprağı: Vücudu zinde tutar.
Papatya: Toksinleri atıcı,gaz söktürücü ve hazmı kolaylaştırıcı özellikleri vardır.
Portakal aroması: Formda tutar,tansiyonu dengeler.
Rezene: İdrar söktürücüdür.
Şahtere: İdrar söktürücüdür.
Kekik: Hazmı kolaylaştırıcı ve doğal zayıflatıcı özellikleri vardır.

Kategori: Bitkisel Macun Tagged with

Nar Ekşili Macun

Eylül 13, 2011 tarafından Yorum yapın (Düzenle)

Nar ekşisi, nar suyunun içindeki şekerin karamelize olmasını sağlayıp suyunun uçurulmasıyla elde edilen bir üründür. Mayhoş ve tatlı bir tadı vardır, balzamik sirkeyi andırır. Hatay’ın nar ekşisi meşhurdur, fakat sadece Hatay’da kullanılmamaktadır. Tüm güney mutfağında kullanılan bir malzemedir.
Mutfakta kullanımı

Nar ekşisi genelde salata sosu olarak kullanılır. Mualle gibi ana yemeklere de katılır. İçindeki yüksek şeker oranı dolayısıyla daha tatlı tatlar tercih edilen uluslararası mutfaklar tarafından da benimsenmiştir. Örnek olarak Amerika’nın güney muftağı verilebilir. Bu mutfakta şekerli bir baharat karışımıyla ovulduktan sonra dumanda pişirilen etler önemli bir yer tutar. Deneysel aşçılar tarafından bu baharat karışımına nar ekşisi eklenmektedir

Kategori: Bitkisel Macun Tagged with

Polen Macun

Eylül 13, 2011 tarafından Yorum yapın (Düzenle)

Biotama Polen Karışımlı Macun 420 GR Polen Bal ve Arı Sütünden Oluşur
Polen Hakkında
rıların 200 ila 3000 arası çiçekten toplayarak, kanatlarında kovana getirdikleri  bitkinin erkek üreme hücresi olan doğa harikası bir bitki özüdür. Arılar bal yapmak için çiçeklerden besin toplarken, çiçekten çiçeğe konarlar. Böylece hem çiçeklerin döllenmesini sağlarlar hem de yavrularını beslemek için kovana polen götürürler. Polenin çok yüksek besin değerli olduğu keşfedildikten sonra  kovanların girişlerine polen tuzakları yerleştirilmiş ve bu sayede arıyı rahatsız etmeden kovandaki polen stokları toplanmaya başlanmıştır. Arıların kovana girişlerinde kanatlarından tuzaklara düşen polen; naturel kurutma sistemiyle kurutulur ve çok kıymetli bir besin haline gelir.

Polenler renk, şekil ve içerikleri bakımından büyük farklılıklar gösterirler. Polenlerin %80′i sarıdır. Bunun dışında siyah, kırmızı, mor, pembe, eflatun vb. renklerde polene rastlamak da mümkündür. Polene bu renkleri veren renk maddeleridir. Bu renk maddelerden karotenoidler başlıcı a-karoten, b-karoten, lycopin, xanthophyl ve zeaksonthinden ibarettir. Klorofil varlığına polende rastlanılmamıştır. Polende ortalama %25 protein vardır. Protein miktarı polenin türüne, yöresine, toplama sistemine göre farklılıklar göstermektedir. Polen bilim dalı Patinoloji’dir. İyi cins polen; naturel kurutma sistemiyle vitaminleri ölmeden kurutulmuş, taze ve bol nektarlı çiçeklerden toplanan 1.sınıf olmalıdır.

yervitamin
POLEN’DE BULUNAN VİTAMİN VE MİNERALLER NELERDİR   :

Polen bilim dalı Palinoloji’dir.

Polende tam 22 çeşit aminoasit, 27 çeşit madensel tuz, doğal hormon, enzim, coenzim, pigment, karbonhidrat ve ferment vardır.

Polende bulunan başlıca asitler pantothenic, linoleik, ascorbik ve araohidonik’dir. Demir, bakır, kalsiyum, sodyum, magnezyum, silisyum ise varlığı polende tespit edilen elementlerden bazılarıdır. Polende bulunan iz elementler alüminyum, nikel, titaniyum ve çinkodur.

Dünyaca tanınmış bir araştırma örgütü CNRS Araştırma Örgütü’nün; Araştırma Uzmanlarından Armond PONS; kitabında polenin bütün vitaminleri taşığıdığını açıklamıştır.

Polende bulunan vitaminler A, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B8, B9, B12, C, D, E, H, P, PP’dir.

Polende yüksek oranda rutin vardır (rutin kılcal damarları etkiler, aynı zamanda kalp kasının çalışmasını güçlendirir).

Chauvin ve Lenormand’ın araştırmalarıyla polenin antibiotikler içerdiği kanıtlanmıştır. Grecean ve Enciu’nin bu konuda yaptığı çalışmalar sonunda polenin Staphylococcus, Salmonella, Ecoli ve Bacillus anthracis’e karşı etkili olduğu ve bunların üremelerini engellediği tespit edilmiştir.

Polende insan yaşamının ihtiyacı için her şey mevcuttur. Bulundurduğu (oglio-elementler) madenler, aminoasitler ve en son olarak zengin çeşitli vitaminler yanında; protein, yağ, şeker, madeni gıda, hormon, büyütücü faktör, pigment; beyin ve vücutça yorgun insanların tüm ihtiyacını karşılar. Anemi (kansızlık) hastalarında, bir ay süre ile her gün bir kahve kaşığı polen yedirilen bünyelerdeki alyuvarların; milimetre küpte 500.000 arttığını göstermiştir

Kategori: Bitkisel Macun Tagged with

Üzerlik Otu Karışımlı Macun

Eylül 13, 2011 tarafından Yorum yapın (Düzenle)

Biotama Üzerlik Otu Karışımlı Macun 420 GR İçeriği : Üzerlik Otu, Sığır Kuyruğı, Zencefil, At Kestanesi, Papatya, Civan Perçemi , Sinameki Yaprağı , Keten Tohumu

Kullanım Şekli : Günde 3 defa yemeklerden yarım saat önce 1 tatlı kaşığı alınması tavsiye edilir.
Üzerlik Otu Hakkında
Üzerlik Otu ve Tohumu (Peganum harmala): 50-70 cm boylarında, beyaz çiçekli, çok yıllık, otsu bir bitkidir. Yeşil koni şeklindeki meyvelerinin içinde kahverengi tohumları vardır. Tohumlarının içeriğinde harmin, harmalol, harmalin, peganin gibi alkaloitler ile yağ ve kırmızı boya maddesi bulunur. A vitamini ile C vitamini açısından da zengindir.

Üzerlik Otunun Faydaları Bağırsak parazitlerini ve bakterileri öldürücü etkilere sahiptir. İdrar yolu ve mide problemlerine karşı faydalıdır. Saç dökülmesini engeller. Basur ve yaraların iyileşmesini kolaylaştırır. Uyarıcıdır. Cinsel gücü ve isteği arttırdığına inanılmakta ve bu amaçla özellikle Hindistan’da afrodizyak olarak kullanılmaktadır. Rahim kaslarını kasıcı etkileri ile adet söktürücü olarak faydalıdır. Antidepresan etkileri ile depresyon tedavisinde yararlı olabilir. Parkinson hastalığına ve uykusuzluğa karşı faydalıdır. Romatizma, varis, baş ağrısı, kalp çarpıntısı ve nefes darlığına iyi gelir. Sıtma mikrobuna karşı da faydalıdır. Antioksidan ve anti tümör etkileri ile kansere karşı koruyucu ve kanser tedavisini destekleyicidir.

Üzerlik Otu Bitkinin tıbbi amaçla kullanılan kısımları tohumlarıdır. Üzerlik tohumu kurutulduktan sonra kaynamış suda demlenerek çayı hazırlanabileceği gibi kavrulduktan sonra bala karıştırılarak yenebilir ya da suyla birlikte içilir. Üzerlik otu kırmızı boya elde etmek için de kullanılmaktadır. Üzerlik tohumu fazla tüketildiğinde bulantı ve kusma gibi yan etkilere neden olabilmektedir.

Kategori: Bitkisel Macun Tagged with

Zayıflama Macunu

Eylül 13, 2011 tarafından Yorum yapın (Düzenle)

Zayıflama Macunu tamamen bitkisel karışımlarda elde edilmiş klio problemi yaşayanlar için üretilmiştir.

Zayıflama Macunu Kullanımı:Yemeklerden 15 – 30 dakika önce bir tatlı kaşığı alınmalıdır. Kullanım süresi bir aydan az olmamalıdır. Kekik suyu ile kullanıldığında verimi artar. Hamile, emziren anne ve kolit hastaları kullanmamalıdır.

Zayıflama Macunu İçindekiler:Kayısı pekmezi, Nar ekşisi, Biberiye, Isırgan tohumu, Funda yaprağı, Mısır püskülü, Ayrık kökü, Anason, Maydanoz tohumu, Kereviz tohumu, Mersin yaprağı, Kırk kilit otu, Papatya, Meyan kökü, Altın otu, Avakodo yaprağı, Sinameki.

Zayıflama Macunu Faydaları:
Açlık hissini giderir.
İçerisindeki bitkiler sayesinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.
Vücuttaki birikmiş yağları çözerek, yeni yağ oluşumunu engeller.
Mide – Bağırsak gazlarını giderir.
Bağırsak parazitlerine karşı etkilidir.
Formülündeki laksatif özelliği olan bitkiler sayesinde kabızlığı ve hazımsızlığı önler
Böbrekteki kumların düşürülmesinde ve yüksek tansiyonda etkilidir.
Uyarılar:1-Zayıflama Macunu iLAÇ değildir
2-Kullanmadan önce doktorunuza danışınız
Zayıflama Nedir
Literatürde zayıflama, kalıtsallaşmış yağları eritme anlamındadır. Bunun için, iştah kapamayla yağların çoğalmasına engel olunabilir. Ya da dengeli beslenme dediğimiz günlük gıda ihtiyacımızın, hesaplanarak alınmasıyla mümkündür. Günümüz tüketim toplumunda, kişinin elinde olmadan iştahla abur cubur yeme alışkanlığını gidermenin ancak açlık hissini azaltacak doğal droglardan oluşturulmuş bu ürünle mümkün olabileceğini düşünülüyor. Macunun içeriğinde tokluk hissi veren ancak metabolizmayı olumsuz etkilemeyecek ve bağırsakları çalıştırmaya faydalı doğal sıvılarla macun formuna getirilmiş doğal droglar bulunur, iştah kapama, kalıtsallaşmış yağları eritme, incelme, bağırsak çalıştırma ve dolayısıyla zayıflatma özelliğine sahiptir.

Kategori: Bitkisel Macun Tagged with

Zencefilli Macun

Eylül 13, 2011 tarafından Yorum yapın (Düzenle)

Zencefilli Macun içeriğinde Zencefil,Zerdeçal,Keçiboynuzu,Havlıcan,Karanfil,Tarçın,Nane Özü,Ihlamur,Adaçayı,Bal,Pekmez karışımlarını kullanılarak üretilmiştir.
Zencefilli Macun Kullanımı

Günde 2 defa 1 çay kaşığı yenmesi ya da yarım çay bardağı ılık suya 1 çay kaşığı macun karıştırılarak içilmesi tavsiye edilir. Ürün açıldığı andan itibaren ara verilmeden en kısa sürede tüketilmelidir. Ayrıca ağız tadınıza uygun olması bakımından; süt, yoğurt, ya da katkısız meyve suyu ile birlikte tüketebilirsiniz.

Saklama Koşulları

Saklama sıcaklığı 30 dereceyi geçmemelidir. Açıldıktan sonra ağzı kapalı olarak Buzdolabında saklayınız.

Zencefilli ve Diğer Bileşen Bitkilerin Faydaları

Üst solunum yolları; grip, öksürük, sinüzüt, faranjit, laranjit, astım, bronşit, bademcik iltihabı, ortakulak iltihabı, guatır, geniz akıntısı, balgam sökücü olarak tedaviyi destekler. Böbrek, idrar yolları, prostat iltihapları, idrarda yanma, kısık kısık gelme, bayanlarda aybaşı düzensizlikleri, yine böbreklerde, taş kum soğuk algınlıklarında, kansızlıkta çok büyük destek sağlar. Romatizma ve siyatik ağrılarında yorgunluk ve halsizliklerde etkilidir. Vücudu terletir, mideyi kuvvetlendirip, hazmı kolaylaştırır. Beyni ve dimağı temizleyerek unutkanlığı önlemede destekleyici unsur olarak kullanılır.
Amerikan Diyetetik Derneği’nin yaptığı açıklamada, zencefilin yeşil, mor çiçekleri bulunan, Asya, Hindistan ve Arabistan’da tedavi amaçlı kullanılan aromatik yağ açısından zengin, tropikal bir kök bitkisi olduğunu söyledi.

Milliyet’teki habere göre, eski zamanlarda zencefilin eklem iltihabı, kolit ağrıları, ishal ve kalple ilgili hastalıkların tedavisinde kullanıldığını ifade edilirken , taze zencefilin B6 vitamini, C vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, manganez ve lif açısından yüksek besin değerlerine sahip olduğu özellikle belirtiliyor.

Kategori: Bitkisel Macun Tagged with

Zerdeçallı Macun

Eylül 13, 2011 tarafından Yorum yapın (Düzenle)

Zerdeçallı Bitkisel Karışım Macun Zerdeçal,Zencefil,Keçiboynuzu,Polen,Arısütü,Tarçın,Karanfil,Bal dan oluşmaktadır.

Zerdeçal Nedir

Zerdeçal (Curcuma longa), zencefilgiller (Zingiberaceae) familyasından sarı çiçekli, büyük yapraklı, çok yıllık otsu bir bitki cinsidir. Hint safranı olarak da bilinir. Anavatanı Güney Asya’dır.

Diğer isimleri zerdeçöp , safran kökü, sarıboya, zerdeçav, hint safranıdır. Başta Pakistan, Hindistan, Çin ve Bangladeş olmak üzere Asya’nın tropik bölgelerde yetişir. Bitkinin toprak altındaki ana kökleri yumurta veya armut seklindedir. Yan kökleri ise parmak şeklindedir. Rizomların üst yüzü sarımsı, iç yüzü ise sarı renklidir. Acımsı bir tadı vardır.

Piyasada parmak şeklinde (rizom) ve toz şeklinde bulunur. İçinde çok fazla madde bulundurur. Etken maddesi kurkumindir. 1 silme tatlı kaşığı zerdeçal (~3 gram), ortalama 30-90 mg kurkumin içerir. 200 mg/gün’lük dozlarda (yaklaşık 2-4 silme tatlı kaşığı toz) zerdeçalın antienflamatuvar, antikanserojen ve antiaterojenik olduğu gösterilmiştir. Şimdiye kadar bilinen bir yan etkisi yoktur.

Zerdeçal Kullanımı

Zerdeçal, ipek kumaşlar ve ince derilerin boyanmasında ve kına yakmada da renklendirici olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda eskiden turnusol kağıdı yerine zerdeçal kağıdı kullanılmaktaydı. Baharat olarak kullanılması için, zerdeçal bitkisinin temizlendikten sonra suda kaynatılıp kurutulmuş, koyu sarı renkli kök saplarının öğütülmesi gerekir. Elde edilen baharat safran yerine de kullanılır. Balık çorbası, pilav, söğüş ve çeşitli sebze yemeklerine çeşni olarak katılır. İspanyolların deniz ürünlerinden yapılan ünlü “paella” adlı yemeğinde ve Hintlilerin “köri” sosunda kullanılır.

Kategori: Bitkisel Macun Tagged with

Zeytinyağlı Kudret Narı Karışımlı Macun

Eylül 13, 2011 tarafından Yorum yapın (Düzenle)

Biotama Zeytinyağlı Kudret Narı Karışımlı Macun 250 GR
Zeytinyağı Faydaları
Zeytinyağı, %75 oranında oleik asit gliseritleri taşır. A, E vitaminleri ve az miktarda fitoserol maddesi bünyesinde bulunur. Zeytinyağı, sabahları aç karnına 1-2 çorba kaşığı alındığında yumuşatıcı ve yatıştırıcı olarak etki yapar.

Özellikle bağırsak hareketlerini düzenleyici ve safra söktürücü etkisi vardır. Safra kesesi tıkanıklığında ya da taş varlığında halk arasında sabahları aç karnına 50-100 gr. alınır ve tedaviye 1 hafta devam edilir.
Kudret Narı Faydaları
Meyve ve yaprakları, mineral ve vitaminler bakımından zengin olan kudret narı demir, kalsiyum, fosfor ve B vitaminleri içerir. İspat edilmemekle birlikte, yaprak ve köklerinden hazırlanan çözeltinin, hemoroid şişliklerini indirdiği, yapraktan elde edilen çözeltinin öksürük kesici ve ateş düşürücü olduğu, aynı zamanda pürgatif (barsak boşaltıcı) ve antihelmintik (barsak kurtlarına karşı) etkiye sahip olduğu düşünülmektedir. Kadınlarda kısırlık tedavisinde ve karaciğer bozukluklarında iyileştirici olarak kullanılmaktadır. İltihaplı yaraların tedavisinde de yeri olduğuna inanılmaktadır.

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

%d blogcu bunu beğendi: